Skip to content

Cum iti poti petrece Pastele

February 15, 2014

Desi nu e foarte lunga, vacanta de Paste poatefi in schimb una de neuitat. Ai la dispozitie multe variante, atat in tara cat si in afara tarii. Plus ca hotelierii practica, de regula, preturi mai mici de Paste decat de Craciun.
Unde poti pleca de Paste
Daca stai bine din punct de vedere financiar, te poti orienta spre o vacanta de neuitat, in afara tarii. Italia este una dintre cele mai cautate tari, in perioada sarbatorilor pascale. Piata Sfantul Petru din Vatican atrage in Vinerea Mare sute de mii de oameni, in fiecare an, entuziasmati sa asiste la slujba oficiata de Papa Francisc.
Spania este o alta destinatie interesanta de Paste. Spaniolii iau foarte in serios sarbatoarea Pastelui, procesiunile efectuate fiind de-a dreptul impresionante.
Se spune ca orice crestin ar trebui sa ajunga macar o data in viata la Ierusalim. Iar Pastele poate fi prilejul perfect pentru a vizita orasul in care Hristos a fost rastignit si a inviat. Plus ca aveti ocazia sa vedeti pe viu Sfanta Lumina – minunea care se repeta in fiecare, de aproape 1500 de ani.
Manastirile din Romania pot fi si ele o varianta pentru petrecerea Pastelui. Slujbele din noaptea de Inviere sunt foarte frumoase si multi pelerini aleg sa isi petreaca Pastele la manastirile din Bucovina si Neamt.
Litoralul Marii Neagra poate fi o varianta inedita de a petrece Pastele. In Constanta a devenit deja o traditie ca slujba de Inviere sa fie oficiata pe malul marii. Iar mii de turisti vin in fiecare an pe litoral pentru a petrece Pastele.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: